Biffwok med ananas, paprika & koriander

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Sojasås
Till servering
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda alla ingredienserna till sojasåsen.
  2. Strimla lövbiffen. Skala och skär löken och ananasen 
i bitar. Skala och skiva vitlök tunt och riv eller strimla ingefäran tunt om den är hel. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Grovhacka koriandern.
  3. Woka/stek köttet i 1 1/2 msk olja ca 3 min. Lägg på ett fat. Strö över 1/2 tsk salt.
  4. Fräs lök, vitlök, paprika och ananas i 
1 1/2 msk olja 3–5 min. Tillsätt kött och ingefära, woka 1 minut. Blanda i det mesta av koriandern, spara lite till servering.
  5. Ringla över såsen, koriandern och strö på sesamfrön. Servera med riset.

Riven ingefära från Cajom i Fjärås!

 


Ingredienser:
Riven ingefära, vatten, förtjockningsmedel E401, natrium-bensoat E211, citronsyra E330, konserveringsmedel E223.

Förvaras som kylkonserv +2 -+8

Familjen Carlsson har odlat och förädlat pepparrot i Fjärås sedan 1929. Idag förädlar de olika råvaror med samma filosofi som deras förfäder en gång började med. Owe och Marie tog under 90-talet över verksamheten som 3:e generationens "pepparrot Carlsson". Cajom pepparrot drivs fortfarande inom familjen, numera  4:e generationen Carlssons i Fjärås som förädlar pepparrot. Sedan 2012 arbetar sönerna John & Jesper Carlsson i företaget och har nu ihop med sin storebror Daniel med familj tagit över rodret i företaget. De huvudsakliga råvarorna de jobbar med är Pepparrot, Ingefära och Chili.