Blodapelsinkaka

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Smet
Garnering
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär bort skalet på apelsinerna och skär dem i skivor ( vill du ha kvar skalet så tvätta frukten noga först). Klipp ut ett tunt ark av ett bakplåtspapper. Smörj det med smör och lägg det i botten och en bit upp på kanten i en form med löstagbara kanter. Smöra även insidan av formens kanter. Strö råsocker och kanel i ett jämnt lager i botten av formen och fördela apelsinskivorna ovanpå.
  3. Vispa ihop smör och råsocker fluffigt. Tillsätt sirap och rör i äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna. Rör försiktigt ner dem med yoghurten i smörblandningen till en jämn smet. Häll smeten i formen. Putta ner apelsinfiléerna lite runt om i kakan.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
  5. Ta ut kakan och låt svalna. Vänd den på en tallrik så botten kommer överst. Garnera med strimlat apelsinskal.