Cheesecake med passionsfrukt & physalis

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Botten
Fyllning
Gelé
Garnering
Portioner: bitar
Instruktioner
Botten
  1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Mosa den med kokos och ägg till en jämn smet. Klipp ut en rund bit bakplåtspapper. Sätt den på en löstagbar botten till en form (ca 24 cm i diameter). Tryck fast formen. Smörj kanterna med smör. Tryck ut mandelmassan i botten på formen. Förgrädda mitt i ugnen ca 15 min.
Fyllning
  1. Vispa ihop färskost, socker och limesaft. Vispa in ägg och äggulan, ett i taget, till en jämn smet. Fyll formen med fyllningen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Låt svalna.
Gelé
  1. Skrapa ur passionsfrukterna i en finmaskig sil över en skål. Passera så att all saft hamnar i skålen. Tillsätt 1 msk av passionsfruktskärnorna i saften, släng resten. Blanda passionssaft och apelsinjuice så att det blir 2 ½ dl.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm 1/3 av saftblandningen i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, tillsätt gelatinet och rör tills det har smält. Tillsätt resterande saft till kastrullen. Häll gelévätskan över den gräddade kakan. Ställ kallt minst 2 timmar.
Garnering
  1. Toppa tårtan med physalis och färska myntablad.