Citron- & limebars med mynta

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa digestivekexen i en matberedare. Tillsätt mjöl, socker och smält smör och blanda lite till. Klä en fyrkantig form i folie (det ska täcka kanterna). Häll smulblandningen i formen och tryck ut med fingrarna. Grädda i 6-7 min på 200 grader.
  3. Blanda kondenserad mjölk, ägg och citronskalet. Riv skalet från 2 lime och ställ åt sidan. Tillsät citron- och limejuicen och blanda ihop. Häll över i en annan skål.
  4. Mixa myntablad och limeskal i samma bunke som tidigare, häll i hälften av citrusfyllningen och blanda tills du får en härlig grön färg. Häll detta över smulbotten och sprid ut till ett jämt lager. Sätt in i ugnen i 5-6 min.
  5. Ta ut och häll över citrusfyllningen, bred ut till ett jämt lager, och sätt in i ugnen igen i ca 10-12 min. Låt kakan svalna och ställ in i kylen några timmar så att den sätter sig.
  6. Skär i fyrkanter och dekorera med myntablad och florsocker vid servering.