Fetaostfylld aubergine

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Tips: Lägg till små tomater eller byt ut fårosten mot köttfärs. Ta då 500 gram.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Värm grillen till 225 grader. Halvera äggplantorna och gröp ur dem, salta dem lite och grilla väl på bägge sidor i ungefär 20 minuter.
  2. Hacka löken fint och bryn i lite olja i stekpanna tillsammans med det urgröpta hackade aubergineköttet. Tärna fetaosten, hacka basilikan, pressa vitlöken och blanda med löken och aubergineköttet, olivoljan och lite nymalen svartpeppar i en skål. Lägg fyllningen i äggplantorna som sedan placeras i en smord ugnsfast form. Grädda i ugnen i 200 grader.
  3. Auberginerna är klara när fetaosten smält och ser solbränd ut efter 10–15 minuter. Servera omgående.