Fikonkaka med portvin

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Fikonkaka
Topping
Portioner:
Instruktioner
Fikonkaka
  1. Finhacka fikonen och lägg dem i en skål. Hetta upp vinet och häll det över. Låt dra någon timme.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en ugnssäker form med löstagbar kant som mäter 24 centimeter i diameter.
  3. Vispa smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och rör ner i smeten. Blanda citronskal och fikon.
  4. Häll över smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40-45 minuter. Känn med en provsticka att den är genomgräddad. Låt svalna.
Topping
  1. Smält smöret och låt det svalna. Rör ner kesellan, florsocker, vaniljsocker och apelsinskal. Ställ krämen på kylen. Bred krämen över den kalla kakan och förvara den i kylen. Garnera gärna med torkade fikon, apelsiner, kumquat och sönderbrutna kanelstänger.