Foliebakad lax med citronmeliss, basilika & limesmör

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Denna rätt går lika bra att tillaga på grillen som i ugn. Att baka den i folie med smör och örter gör fisken extra saftig och smakrik. Som alternativ till vinsåsen kan man även reda av ört- och limeskyn från fisken med lite grädde och maizenaredning.
Ingredienser
Snabb vitvinssås
Tillbehör
Portioner:
Instruktioner
  1. Tänd grillen eller sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Lägg smöret i en bunke, blanda i socker, skal och saft från limen.
  3. Riv folie i bitar 30x25 cm. Lägg citronmeliss och basilika i botten på folien. Lägg sedan på laxen. Salta och peppra. Fördela limesmöret över laxen. Knyckla ihop folien till påsar.
  4. Lägg påsarna på grillen eller i en ugnsform och stek i ca 20-30 min.
Vitvinssås
  1. Smält smöret i en kastrull. Smula ner buljongtärningen.
  2. Tillsätt vinet och låt koka ihop några minuter. Tillsätt grädden och red av med maizenaredningen.
Tillbehör
  1. Skär av det nedersta av sparrisen och koka lätt eller grilla/stek några minuter.
  2. Servera med sparris, sås och ris eller nypotatis.