Friterade kronärtskockor (Cotolette di carciofi)

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Man kan äta det här som förrätt, men då bara en per person annars blir man för mätt. Annars passar den som en av många smårätter.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Kapa toppen på kronärtskockorna. Skär bort de grövre bladen och skala stjälken. Gröp ur luddet med en tesked. Gnid in med citron och förvara i kallt vatten.
Bechamelsåsen
  1. Smält 30 gram smör och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölk. Värm och vispa tills det tjocknar. Rör ner parmesan och äggula. Salta. Såsen ska vara mycket tjock.
Kronärtskockskotletterna
  1. Förväll skockorna tills de är mjuka. Dela dem på längden i två delar om de är små, i fler delar om de är stora.
  2. Doppa delarna i bechamelsåsen och lägg dem på ett blöt tallrik. Låt kallna och stå en stund.
  3. Panera i uppviskat ägg och därefter ströbröd. Fritera kotletterna i ett bad av olivolja tills de är gyllenbruna. Akta så att inte oljan blir för varm.
  4. Låt dem rinna av på hushållspapper.