Fylld squash

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Till servering
Portioner:
Instruktioner
Squashen
  1. Sätt ugnen på 200°C. Skölj men skala inte squashen. Dela den på längden. Gröp ur det mesta av fruktköttet med sked och hacka det. Pensla skalhalvorna med lite olja, lägg dem på ett ugnssäkert fat och sätt in dem i ugnen 15-20 min, så att de blir nästan mjuka. Gör fyllningen under tiden de är i ugnen.
Fyllning
  1. Koka riset tills det nästan är färdigt. Skala och hacka eller skiva löken. Skär sidfläsk eller bacon i små strimlor. Fräs lök och kötthacket, ev med lite extra fett, i en stekpanna. Lägg i den hackade squashen mot slutet.
  2. Skär de färska tomaterna i tärningar, spara några som du delar i halvor. Blanda i tomaterna och riset, rör om och koka 3-5 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tag ut skalhalvorna, öka ugnsvärmen till 225-250°C. Fördela fyllningen i halvorna, strö över osten. Fördela de halverade tomaterna överst. Gratinera i övre delen av ugnen tills ytan fått vacker färg, 10-15 min.