Halloweendipp med guacamole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Detta är ett läckert och roligt sätt att servera färgglada grönsaker med dipp till Halloween.
Ingredienser
Halloweenchips
  • 1kg rotfruktergärna färgglada, tex. sötpotatis, blå potatis t.ex double fun, polkabetor, färgglada morötter osv.
  • 2liter olja
  • 1skiva brödvitt
Färgglada dippgrönsaker
  • 1kg grönsaker färggladatex. lila, röda, gula morötter, polka- och gulbetor, rädisor, lila och grön blomkål, cocktailtomater osv.
Guacamole
Dekoration
  • 1st pumpautskuren till monster
Portioner:
Instruktioner
Halloweenchips
  1. Skala rotfrukterna och skiva dem tunt, antingen med osthyvel eller med matberedarens finaste skivinsats.
  2. Sätt en stor, tjockbottnad kastrull på spisen och fyll den till en fjärdedel med olja. Kom ihåg att aldrig ha igång fläkten vid fritering på grund av brandrisken. Ha dessutom ett lock till kastrullen nära till hands om oljan skulle överhettas.
  3. Hetta upp oljan och kontrollera temperaturen så här: Doppa ner brödet i oljan. När brödet blir gyllenbrunt på en minut är det dags att börja fritera.
  4. Fritera lite rotfrukter i taget tills den blir gyllenbrun. Ta upp chipsen med hålslev och bred ut dem på papper. Salta och fritera nästa omgång. Upprepa friteringen om chipsen inte känns klara och bred återigen ut dem på papper. Lägg sedan upp chipsen på ett fat
Färgglada dippgrönsaker
  1. Skiva rotsakerna i slantar eller stavar, bryt blomkålen i mindre bitar och lägg på fatet med chipsen tillsammans med rädisor och tomater.
Guacamole
  1. Kärna ur och skala avokadon. Mosa avokadon i en skål och tillsätt resterande ingredienser och blanda om.
Servering
  1. Skär ut pumpan till ett monster och ställ mitt på fatet med grönsakerna och chipsen. Fördela Guacamolen i mitten med grönsakerna på var sin sida. Klart!