Kålrabbi med svampstuvning

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Servera som förrätt, ensamrätt med en sallad eller som tillbehör.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Skär av toppen på kålrabbin så att det blir som ett lock. Behåll detta som dekoration vid servering. Ta bort de största bladen. Skala resten och skär av botten så att den står stadigt. Dela kålrabbin i två skivor om den är stor. Koka upp vatten, salta och lägg i kålrabbin utom locken. Koka tills den blir mjuk och gör under tiden fyllningen.
  2. Hacka schalottenlök och morot fint. Smält smöret i en panna och stek morotshacket ett par minuter. Tillsätt sedan löken och stek lite till. Lägg i svamp och låt fräsa några minuter, häll på calvados och stek någon minut till. Krydda med salt, peppar och timjan.
  3. Pudra över mjölet, blanda ordentligt och häll sedan på grädden lite i taget. Koka upp, sänk sedan värmen och låt småputtra.
  4. Lägg bottnarna på ett fat, lägg på några skedar av svampfyllningen och toppa med det sparade locket.