Kaneldoftande citrus- & granatäpplesallad med grön energiboll

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Denna kaneldoftande citrussallad är även jättegod att servera till risgrynsgröten. Använd citrus du gillar, testa dig fram. Här har vi använt blodapelsin och clementin mixat.
Ingredienser
Sockerlag
Grön energiboll
Dekoration
Portioner:
Instruktioner
  1. Koka ihop sockerlagen och ställ den därefter att svalna. Skala och skär eller filéa citrusen i tunna skivor. Lägg i en skål och häll den avsvalnade lagen över. Låt stå och marinera.
  2. Under tiden gör du bollarna genom att mixa fikonen, chokladen och juicen till en slät massa i en beredare. Forma till runda bollar. Rulla bollarna i de hackade pistagenötterna.
  3. Dela och gröp ur kärnorna i granatäpplet och häll dessa i salladen. Fördela i portionsskålar. Servera bollen till.