Köttfärspaj med svamp, tomater och oregano

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Pajdeg
Fyllning
Äggstanning
Topping
  • 250g tomat (er)små i blandade färger, halverade
Portioner:
Instruktioner
Pajskal
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hacka samman smör och mjöl för hand eller i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Ställ i frysen 10 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
Fyllning
  1. Skala och finhacka löken. Fräs löken och champinjonerna i matfettet i en stor stekpanna.
  2. Lägg i färsen. Dela sönder köttet med en trägaffel. Stek under omrörning tills färsen fått fin färg
  3. Tillsätt vatten, tomatpuré, ketchup, soja och buljongtärning. Koka i ca 3 minuter. Smaksätt köttfärssåsen med oregano, pressad vitlök, salt och peppar. Häll över fyllningen i pajskalet
Äggstanning
  1. Blanda alla ingredienserna och häll över i pajskalet
  2. Grädda i ugnen tills äggstanningen har stannat, ca 30-40 minuter. Lägg på de halverade tomaterna mot slutet ( sista 10 min).
  3. Garnera med färsk oregano vid servering. Servera med en god grönsallad!

Kottfarspaj-med-tomat-svamp-o-oregano-IMG_0162