Madeirakaka med kanderad kumquat och citron

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Botten
Kanderade citrusskivor
Citronglasyr
Portioner:
Instruktioner
Botten
  1. Värm ugnen till 160 grader. Smörj en avlång ugnssäker form, cirka 8 x 20 cm. Blanda smör, socker, citronskal och kanel med en elvisp till en krämig konsistens. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda väl mellan varje ägg.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, mandelmjöl och tillsätt detta till smeten. Tillsätt citronsaft och rör allt med en träslev till en smidig smet. Häll smeten i ugnsformen. Grädda i 45 minuter. Låt kakan svalna i 5 minuter innan den läggs upp på ett ugnsgaller.
Kanderade citrusskivor
  1. Blanda socker och vatten i en stekpanna på låg värme till sockret löser sig. lägg i citron och kumquatskivorna och rör om då och då tills sirapen tjocknat, ca 5-7minuter, och skivorna är genomskinliga. Ta försiktigt upp citrusskivorna och lägg dem på ett bakplåtspapper för att svalna.
Citronglasyr
  1. Blanda samman florsocker och citronsaft till en rinnande smet. Häll smeten över toppen på kakan och låt glasyren ringla ner över sidorna. Ställ in kakan i kylen i cirka en timme tills glasyren stelnat.
  2. Toppa med citruskivorna och servera.