Ostpaj med fikon och päronsalsa

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Paj
Fikon och Päronsalsa
Portioner:
Instruktioner
Paj
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Gör pajdegen. Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som mäter cirka 26 centimeter i diameter. Förgrädda pajskalet.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Blanda i osten. Häll äggstanningen i det förgräddade pajskalet. Grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen stannat och pajen har fin färg, cirka 40 minuter.
Fikon och Päronsalsa
  1. Strimla de torkade fikonen. Skär de färska fikonen och päronet i klyftor. Blanda fikon, päron, nötter och ruccolasallad. Droppa över olja och citronsaft och krydda med salt och peppar. Fördela salsan på pajen.