Pavlova med lemoncurd, färska bär & grädde

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Fyllning
Pavlova
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150 grader. Rita en cirkel på ett bakplåtspapper som är 20cm i diameter och lägg sedan det på en plåt.
  2. Vispa äggvitorna och en nypa salt till ett fast skum. Tillsätt sockret under omrörning på högsta hastighet. Rör om till en tjock och glansig smet. Blanda ner maizena, vinäger och vaniljextrakt. Klicka ut smeten i cirkeln på bakplåtspappret, smeta ut så det täcker cirkeln, smeten ska vara lite högre på sidorna än i mitten där fyllningen ska vara. Grädda långt ner i ugnen ca 60 min. Låt svalna på torr plats.
  3. Koka upp vatten i en kastrull och sänk sedan värmen. Vispa ägg, socker, citronjuice och citronskal i en rostfri skål. Placera skålen över det varma vattnet och vispa ner smör. Fortsätt vispa i ca 3 min tills det blir tjockt och krämigt (ska täcka baksidan av en sked). Ställ åt sidan och låt svalna under omrörning. Låt det ej kylas för då kommer lemoncurden att tjockna.
  4. Vispa grädden tjock och smeta ut på pavlovan, lägg sedan på lemoncurd och avsluta med bär. Garnera med färska myntablad och florsocker.