Persisk citrussallad med dadlar, fikon, granatäpple & mynta

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Sörsyrlig dressing
  • 1msk limesaften, färskpressad
  • 4msk honungflytande
Karamelliserade nötter
Garnering
Portioner: vid buffé
Instruktioner
  1. Skala apelsinerna med en vass kniv så att även det vita innanför skalet avlägsnas. Skär dem i fina skivor.
  2. Blanda ihop dressingen.
  3. Smält smör och honung i en stekpanna och rosta nötterna lätt tills de blir lite ”karamelliserade”.
  4. Lägg apelsinskivorna på ett vackert serveringsfat och häll över dressningen. Strö över kanel och finhackad mynta. Sprid de strimlade dadlarna över.
  5. Garnera med granatäpplekärnor, fikonklyftor och physalis (tag bort bladen).
  6. Strö över de karamelliserade nötterna strax innan serveringen.