Pomerans & apelsinmarmelad

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Engelsk marmelad får sin bittra smak av kryddfrukten Pomerans som är en liten, besk och sur apelsin-variant. Ju mer pomerans du använder, desto bittrare. Här har vi valt att blanda den med apelsiner.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Skölj frukterna i varmt vatten. Skär pomeranser och apelsiner i mycket tunna skivor. Spara saften som rinner av frukterna. Tag bort alla kärnor.
  2. Lägg frukten och den avrunna saften i en gryta. Häll på vattnet, ställ kyligt till nästa dag.
  3. Värm grytan långsamt och låt sedan koka under lock i ca. 20 minuter. Häll i socker, rör så det blandar sig med frukten. Låt koka kraftigt i ca. 15 minuter utan lock.