Rabarbertarte med mandelmassa

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Tarte
Servering:
Portioner: port
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj rabarberna och skär dem i ca 10 cm långa stavar.
  3. Kavla ut smördegsplattorna och dela dem på hälften. Fördela mandelmassan över.
  4. Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Tillsätt kardemumma kapslar och en uppskuren vaniljstång. Sjud lagen 5 minuter tills den karamelliserat sig.
  5. Lägg ner rabarberstängerna och sjud dem någon minut, de får inte bli för mjuka.
  6. Ta upp rabarberstängerna och lägg ut dem på mandelmassan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min.
  7. Ta upp kardemumma-kapslarna och vaniljstången, skrapa ur de svarta fröna och lägg ner dem i kastrullen igen. Koka in lagen lite grann på hög värme utan lock ett par minuter.
  8. Häll lagen över rabarbertarten vid servering och dekorera med hackade pistagenötter. Servera med glass eller vaniljsås.