Rostade kastanjer med rosmarin

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner: port
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 220°. Lägg ett stort ark med aluminiumfolie på en bakplåt.
  2. Placera kastanjerna med den platta sidan nedåt på en skärbräda. Skär ett kryss i toppen på varje kastanj.
  3. Blötlägg dem i en skål med varmt vatten i ca 1 minut. Ta upp och klappa dem torra med en kökshandduk. Lägg över dem i en stor skål.
  4. Smält smöret och lägg i rosmarin, salt och muskot. Häll smöret över kastanjerna. Peppra och blanda allt ordentligt.
  5. Placera kastanjerna i ett lager på folien. Vik upp kanterna till ett litet paket men lämna en öppning överst.
  6. Rosta i mitten av ugnen tills krysset i skalet börjar krulla sig och kastanjerna känns genomstekta, ca 30-45 min.
  7. För över kastanjerna och det goda kryddsmöret på ett fat och salta eventuellt lite mer. Ät dem varma eller ljumna.