Sabines Sötpotatiskaka – Gateau patates

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Den här kakan bjöd våra vänner från Frankrike oss på när de hälsade på och den är verkligen ljuvlig! Knäckig på utsidan och mjuk o krämig inuti. Originalreceptet, och skaparna, kommer ursprungligen från Reunion Island och man känner igen de kreolska smakerna. Rekommenderas varmt. Merci Beaucoup Sabine!
Ingredienser
Sötpotatiskaka
Vid servering
Portioner: port.
Instruktioner
  1. Koka sötpotatisarna hela tills de är mjuka, ca 30-40 min. Låt svalna. Skala och mosa dem och lägg i en skål.
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Dela vaniljstängerna och skrapa ur fröna. Tillsätt ägg, rörsocker, smör (spara ca 50g till senare), rom, och vaniljfrön och blanda försiktigt. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, för att få degen något tjockare. Mängden beror på hur blöt potatisen är.
  4. Smörj en ugnsform och häll över degen i den.
  5. Gör ett rutmönster med en kniv eller gaffel och klicka ut lite av det sparade smöret sporadiskt ovanpå.
  6. Grädda nederst i ugn i ca 50 min. Testa kakan med en kniv eller provsticka för att se om den är klar. Den måste vara torr.
  7. Servera med vaniljglass. Bon Appétit!

Sabines-sotpotatiskaka-bred