Smörbakad matjessill och potatis i panna med rädisor

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Denna rätt är försvinnande god och kan omvända även de som inte är så förtjusta i matjessill ( som mig). Att smörbaka matjesfileerna i ugn gör att sältan kommer fram ännu mer och de smälter i munnen. Använd helst små, smöriga primörpotatisar av sorten Estelle eller Solist. Receptet är beräknat för buffé och mängden ser du på bilden. Ska man äta det som en ensamrätt räcker det till 2-4 personer beroende på hur hungrig man är...slurp...
Ingredienser
Matjessill o potatis i panna
Vid servering
Portioner: port
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält hälften av smöret i en kastrull. Halvera potatisarna (fler bitar om de är större). Lägg dem i det smälta smöret och rulla runt så alla potatisarna täcks av smör.
  3. Fördela dem i en ugnssäker panna eller form, lämna plats för sillen. Skopa ca 1 msk av sillspadet över dem. Sätt in i ugnen och baka i ca 15 min.
  4. Ta ut pannan och fördela ut matjessillen mellan potatisarna. Klicka på resten av smöret på sillen. Sätt tillbaka pannan in ugnen och stek i ytterligare 10 min, tills potatisen känns klara och fått lite färg.
  5. Skiva rädisorna tunt och klipp gräslöken under tiden. Häll upp gräddfil eller créme fraiche i en skål.
  6. Ta ut pannan och fördela rädisorna och gräslöken ovanpå. Servera direkt med gräddfilen till!

matjessill-o-potatis-i-panna-IMG_0903-recept500px