Solig paj med aprikoser, persikor och nektariner

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Pajdeg
Fyllning
Portioner:
Instruktioner
  1. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta ihop degen med vattnet. Lägg den i plastfilm i kylen 1 tim.
  2. Kavla ut degen och klä en pajform med löstagbara kanter. Nagga bottnen. Vik en folieremsa över kanten.
  3. Förgrädda pajskalet i 225° 10 min. mitt i ugnen. Ta sen bort folien.
  4. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen och häll i pajen. Fördela fruktklyftorna över fyllningen.
  5. Vik in pajskalet lite över fyllningen om du vill ha en lite mer ”rustik” form på pajen.
  6. Grädda klart i 200° ca 15 – 20 minuter.