Sommarfruktspaj med mandelkräm

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Pajdeg
Mandelkräm
Fyllning
Pensling
Portioner: bitar
Instruktioner
Pajdeg
  1. Nyp samman smör, vetemjöl, bakpulver och strösocker. Tillsätt ägget så att degen precis går ihop. Platta till degen lite och plasta degen, låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen på ett mjölat bakplåtspapper. Placera i en form med avtagbara kanter och pressa ut så den går upp över kanten.
Mandelkräm
  1. Riv mandelmassan och smält smöret. Rör samman med ägg, vetemjöl och rom tills krämen blivit helt slät. Bred krämen över pajdegen. Pensla kanten på degen och strö över råsocker.
Fyllning
  1. Dela, kärna ur och klyfta frukten och fördela dem över pajen. Vik de yttre kanterna av degen runt över fyllningen, med ett par cm. Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 50 minuter.