Schweizerschnitzel Cordon Bleu med persiljepotatis, lingon och surkål

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Schnitzel
Panering
Persiljepotatis
Vid servering
Portioner: port
Instruktioner
Schnitzel
  1. Banka ut köttet ordentligt till schnitzlar på skärbrädan eller bänken. Salta och peppra. Bred på senap, lägg på osten och skinkan. Vik ihop köttet dubbelt.
  2. Vispa ägget i en skål. Häll upp mjölet i en annan skål och smaksätt med salt och peppar. Häll ströbrödet i en tredje skål.
  3. Doppa schnitzlarna i mjölet, sedan i ägget och till sist i ströbrödet. Se till att hela köttbiten blir täckt av panering på alla kanter.
  4. Stek gyllenbrunt i rapsolja och en rejäl klick smör ca 5-6 minuter på varje sida. Tänk på att inte ha för varmt stekjärn utan stek på medelhög värme och ös köttet under tiden med smöret.
Persiljepotatis
  1. Skala potatisen och koka i saltat vatten i 15 min tills den nästan är klar. Hacka persiljan. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Stek och rör runt potatisen så den får färg men inte fastnar. Rör i den hackade persiljan och fräs tillsammans ngn minut.
Vid servering
  1. Lägg en skiva citron med en rullad sardell fylld med kapris på varje schnitzel. Servera med persiljepotatisen, surkål och lingon.

Tistelvind surkål

Tistelvind surkål finns som både kryddad och okryddad. Om du väljer den okryddade är det gott att tillsätta lite kummin i den till den här rätten.

eu-eko krav-logo

Strimlad syrad vitkål utan kryddor.

Ingredienser: Vitkål*, havssalt ca 1,5 %. *KRAV-ekologisk ingrediens.

Opastöriserad. Kylvara.
Hållbarhet ca 5 mån, öppnad burk ca 3v.

Näringsvärden, per 100g:
Energi 70 kJ / 17 kcal, Kolhydrater 2,0 g, varav sockerarter 0,2 g, Fett 0,2 g, varav mättat fett 0 g, Protein 0,9 g, Salt 1,5 g

Strimlad syrad vitkål kryddad med enbär och kummin. Färdigt att äta som den är. Passar till både fisk, kött o grönsaksrätter!

Ingredienser: Vitkål*, kummin*, enbär*, havssalt ca 1,5 %. *KRAV-ekologisk ingrediens.

Opastöriserad. Kylvara.
Hållbarhet ca 5 mån, öppnad burk ca 3v.

Näringsvärden, per 100g:
Energi 70 kJ / 17 kcal, Kolhydrater 2,0 g, varav sockerarter 0,2 g, Fett 0,2 g, varav mättat fett 0 g, Protein 0,9 g, Salt 1,5 g