Er lokala partner på Frukt & Grönt
Familjeföretag i tredje generationen med anor från 1939

Vilka är vi?

80 års erfarenhet med framtiden i fokus!

Mycket har hänt sedan 1939 då Örkelljunga-bröderna Herman och Nils Nilsson började köra frukt & grönt från odlare i Ängelholm till kunder i Göteborg. Grundtanken är dock densamma – att erbjuda produkter av hög kvalitet till riktigt bra priser. Vår målsättning är att vara den ledande, aktiva leverantören av frukt & grönt i Västsverige. Vi skapar mervärden för dig och dina kunder genom ett aktivt marknadsarbete, brett sortiment, vass prisbild och hög servicegrad.

Hebe Frukt & Grönsaker AB är en fristående, privatägd grossist med tydlig butiksfokusering som dagligen levererar till livsmedelsbutiker inom alla kategorier runt om i västra Sverige. Vårt lager finns i Göteborg.

Med lång branscherfarenhet i ryggen är vi idag en modern och komplett leverantör som jobbar aktivt med att öka lönsamheten i våra butikers frukt- och gröntavdelningar.

Vi har vuxit ikapp med tiden och har i dagsläget en personalstyrka på ca 60 personer och en omsättning runt 420 miljoner kronor.

I vår koncern ingår även sedan 2010 vårt transportbolag D2rak. I december 2019 förvärvades även Kinnefrukt i Lidköping som bytte namn till HebeKinnefrukt efter uppköpet.

Totalt omsätter koncernen runt 500 miljoner kronor och har drygt 100 fastanställda.

Lokal leverantör i Lidköping sen 50-talet!

HebeKinnefrukt (tidigare Kinnefrukt) i Lidköping har en bakgrund sedan 1950-talet, då som Banankompaniet.

År 1995 flyttade företaget in i nybyggda lokaler på Kartåsens industriområde. Dessa lokaler är byggda i egen regi och anpassade för en effektiv frukt och grönt distribution. Verksamheten har hela tiden utvecklats.

HebeKinnefrukt är en lokal grossist med tydlig butiksfokusering som dagligen levererar till livsmedelsbutiker inom alla kategorier i vårt närområde runt Skaraborg och Vänern. Vårt lager finns i Lidköping. Vårt lokalodlade sortiment är stort och vi har gott samarbete med många duktiga odlare på ”Västgötaslätten”.

Genom vårt nära samarbete med lokala producenter samt gemensam import med vårt systerbolag Hebe är vi en kundnära, regional frukt och grönsaksgrossist med fullsortiment. Vi fäster stor vikt vid ett gott samarbete och att ha daglig kontakt med våra kunder för att uppnå den bästa möjliga service för våra kunder och slutkonsument.

Vart du vill – kör vi till!

Under 2009 växte frågan fram om att nyttja resurserna till 100%, då vår nuvarande VD i transportbolaget började hos oss. Dennis körde i många år som transportör i huset med sitt gamla transportbolag City Trans AB som han sålde 2002. 2009 tog han över ansvar för logistiken hos oss.

D2RAK TRANSPORT AB bildades januari 2010 och startades snabbt upp med 8 bilar. Nu öppnades möjligheten att samtransportera andra varor tillsammans med frukten vilket visat sig varit ett framgångsrikt recept. Vad står namnet D2RAK för? Givetvis är fantasin begränsad och återigen blev det naturliga valet en förkortning av delägarna: Dennis o Daniel (D2) & Roland Anita & Kenneth!

I skrivande stund sysselsätter D2 36 medarbetare på heltid varav 4 st jobbar administrativt. All personal har gedigen erfarenhet från transportbranschen och vi transporterar varor i och runt hela Västsverige. Vi fortbildar oss kontinuerligt för att erbjuda dig som kund bästa möjliga transportservice.

Att leverera dina varor till dina kunder är för oss inte bara en fråga om en transport från A till B. Vi tror att god service, trevligt bemötande och en hög kvalitet är viktigt i dina kundkontakter. Som Din förlängda arm vill vi leverera just det – förutom dina varor förstås.

Vi vill helt enkelt att dina kunder ska trivas med dig – och med oss.

Här hittar du D2 Transports hemsida!

Vår Vision

Genom egen import, innovativa metoder och med högsta kvalité ska vi vara den marknadsledande frukt- & gröntgrossisten inom butikssegmentet i Västsverige.

Vår Affärsidé

Med hög servicegrad förse butiker och grossister i Västsverige med frukt & grönt av högsta kvalité.

Vårt team

ledningen-startsidan

Vi är ett starkt team, var och en expert inom sitt område. Vi är nyfikna, nytänkande och engagerade. Vi är proffs på frukt & grönt!

Vår Historia

ledningen-startsidan

Alltihop började på Heden 1939, då bröderna Herman och Nils Nilsson började köra frukt & grönt från odlarna i Ängelholm.