Hebes

– 80 års erfarenhet med framtiden i fokus!

Mycket har hänt sedan 1939 då Örkelljunga-bröderna Herman och Nils Nilsson började köra frukt & grönt från odlare i Ängelholm till kunder i Göteborg. Grundtanken är dock densamma – att erbjuda produkter av hög kvalitet till riktigt bra priser. Vår målsättning är att vara den ledande, aktiva leverantören av frukt & grönt i Västsverige. Vi skapar mervärden för dig och dina kunder genom ett aktivt marknadsarbete, brett sortiment, vass prisbild och hög servicegrad.

Vilka är vi?

Vi är en fristående, privatägd grossist med tydlig butiksfokusering som dagligen levererar till livsmedelsbutiker inom alla kategorier runt om i västra Sverige. Vårt lager finns i Göteborg.

Med lång branscherfarenhet i ryggen är vi idag en modern och komplett leverantör som jobbar aktivt med att öka lönsamheten i våra butikers frukt- och gröntavdelningar.

Vi har vuxit ikapp med tiden och har i dagsläget en personalstyrka på ca 60 personer och en omsättning runt 420 miljoner kronor.

I vår koncern ingår även, sedan 2010, vårt transportbolag D2rak. I december 2019 förvärvades även Kinnefrukt i Lidköping.

Totalt omsätter koncernen runt 555 miljoner kronor och har ca 100 anställda.

Vår Affärsidé

Med hög servicegrad förse butiker och grossister i Västsverige med frukt & grönt av högsta kvalité.

Vår Vision

Genom egen import, innovativa metoder och med högsta kvalité ska vi vara den marknadsledande frukt- & gröntgrossisten inom butikssegmentet i Västsverige.

Vårt team

ledningen-startsidan

Vi är ett starkt team, var och en expert inom sitt område. Vi är nyfikna, nytänkande och engagerade. Vi är proffs på frukt & grönt!

Vår Historia

ledningen-startsidan

Alltihop började på Heden 1939, då bröderna Herman och Nils Nilsson började köra frukt & grönt från odlarna i Ängelholm.