Hebe Ätmogen Avokado – alltid perfekt mogen!

Guacamole till fredagstacosen?

Visst är det trist när du kommer hem och öppnar din avokado till fredagstacosen och den är brun inuti? Eller helt omogen och hård, vilket är lika illa.

Vår avokado är alltid perfekt ätmogen för vi vet hur viktigt det är att denna produkt håller perfekt kvalité!

Packat eller lösvikt?

Vi erbjuder 3 olika varianter av vår ätmogna avokado. Lösa med PLU-stickers samt 2-pack och 3-pack. Bägge förpackningarna har en QR-kod som går till vår sida med recept och information om avokado. Scanna bara in koden så har du receptinspiration och allt du behöver veta om avokado med dig i din smartphone.

Sortiment Hebe Ätmogen Avokado

22-24 st löspackat med PLU-sticker

Lösvikt med stickers (finns i flera storlekar):

2-pack flowpack tråg i papp med QR-kod för recept och info

3-pack flowpack tråg med QR-kod för recept och info

Ätmogen Avokado – hur lyckas man?

Målet är att alltid kunna erbjuda perfekt ätmogen avokado av högsta kvalité. För att lyckas med detta krävs en erfaren producent som har koll på varje steg genom hela processen, från skörd till mogning och logistik. Vår producent har över 30 års erfarenhet av att jobba med avokado och var de första som utvecklade den mognadstest-teknik som används över hela världen idag.

Att mogna frukt är inte alls en enkel uppgift, men vår producent förstår vikten av konceptet ”köp med dina ögon och återvänd med dina smaklökar”.

Mognadsprocessen

Avokadofrukter mognar inte på trädet utan börjar bara mogna naturligt när de väl plockats från grenen. Ja, det är faktiskt så att det bästa sättet att spara en avokado till senare är att låta den hänga kvar på grenen.

Det krävs erfaren skörd- och logistikkompetens för att säkerställa att frukten plockas och transporteras vid den optimala tidpunkten när mognadsprocessen är redo att börja och det har vår producent. 


När avokadon är plockad krävs en noggrann hantering och övervakning av mogningsspecialister och tekniker som utförs under den tid det tar för mogen frukt att mjukna och utvecklas. Detta säkerställer en jämn mognad och en perfekt slutprodukt som du kan njuta av.

Logistikkedja
Frukten transporteras alltid vid låga temperaturer för att hålla den i ett ”sovande” tillstånd under transporten. Beroende på våra krav ”väcks frukten” för att levereras vid det önskade mognadsstadiet.

Frukten kan även komma ”igångsatt” för att sedan mognas fram genom vår egen försörjningskedja, eller anlända helt mogen och redo att äta.

Avancerad teknologi
Genom avancerad teknik kan man, förutom att garantera vikt och sortera avokadon efter mognadsnivå, säkerställa kvalitén invändigt. Varje avokado går igenom ett antal stationer där de scannas, genomlyses och filmas.

Är Avokadon omogen för att den är grön?
Vår producent mäter mognadsgraden via tryck och inte färg. Avokado utvecklar sig olika i färg, vissa blir snabbare bruna i skalet än andra. Det beror på ursprung och tid på säsongen. En grön avokado behöver alltså inte vara omogen.

Avokado året runt

Vi jobbar med sorten Hass på vår ätmogna avokado. För att kunna erbjuda denna sort året om tar vi den från olika länder beroende på var den är i säsong. Nedan ser du Avokado-året och vilket land som är i säsong.

Recept med avokado