Trops Avokado & mango

Trops ätmogen avokado & mango är inte billigast på marknaden. Däremot är den bäst på marknaden! Vi är övertygade om att det är detta som är viktigast för konsumenten, för vad kostar egentligen en omogen eller dålig avokado fredag kväll när du ska göra Guacamole? Eller en stenhård, sur mango när du ska bjuda på läcker dessert?

Tack vare sitt team,  mer än 36 års erfarenhet och drygt 2300 associerade bönder är Trops idag ett företag som verkar på internationella marknader och med framgång konkurrerar med en mycket hög kvalitet och service.

Trops uppdrag är att garantera jordbrukarna en rättvis marknad och konsumenterna de bästa tropiska frukterna.

Trops vision är att förbättra produktionen av Avocado och Mango och att öka konsumtionen på grund av dess nyttiga egenskaper.

Jordbrukaren hittar stöd i alla aspekter av sin produktionsekonomiska cykel, från plantagerna, där Trops har ett kvalificerat team av jordbruksingenjörer, till skördesförvaltningen så att de får högsta kvalitet i sin produktion.

Alltid fokuserad på miljöansvarig produktion, med teknik som minimerar konsumtionen av resurser, och fokuserad på att uppnå full konsumenttillfredsställelse i grundläggande aspekter såsom fruktens smak och hälsa.

Trops företagspolicy omfattar aspekter såsom:
• Arbetsvillkor som gör det möjligt för deras medarbetare att ha och utveckla sina egna livsprojekt med stabila, tydliga och ordnade kontrakt. Stärka utbildning och intern marknadsföring inom aktiviteten.
• Utveckling av forsknings- och utvecklingsprojekt med University of Malaga, Córdoba och Jaén, med experimentstationerna från Higher Council for Scientific Research.
• Samarbete och sponsring av lokala sociala och sportaktioner.
• Främjande av konsumtion av frukt och grönsaker i samhället i allmänhet och i barnskolor i synnerhet.
• Aktivt deltagande i alla sektorföreningar som främjar den sociala utvecklingen av jordbruksmiljön.

Trops Avokado

2-pack RTE avokado

24st RTE avokado

3-pack RTE avokado

24st avokado

10kg avokado

Jumbo avokado

Avokado nät 700g

Cocktail-/Babyavokado

Avokado

Avokado kommer ursprungligen från Centralamerika och odlas nu i de flesta tropiska och en del subtropiska områden. Frukterna växer på höga träd.

Det finns olika sorters avokado med grönt eller svart, slätt eller knottrigt skal. Avocado äts naturell. Frukten delas och kärnan tas bort. Köttet missfärgas snabbt efter uppskärning. För att motverka detta kan man droppa litet citron över snittytorna.

Smaken är mild och framträder bättre om man kryddar med t.ex. salt och peppar. Skalet är tunt, läderartat och äts inte. Avokado innehåller nyttigt fett som är bra för kroppen.

Hur vet man när den är mogen?

Eftersom det finns olika sorters avokado kan man inte alltid enbart gå på färgen, även om många sorter mörknar när de mognar, t.ex. sorten Hass som är den vanligaste, utan man får helt enkelt ”känna” om den är mogen. Sorten Hass går från grön som omogen till grågrönsvart och till sist lilasvart som mogen. När du känner på avokadon ska du inte klämma på den med fingrarna, då riskerar du istället att ge din avokado tryckskador. Lägg avokadon i hela handen och känn försiktigt om den känns mjuk. Den ska helst inte vara så mjuk att den får ”luftfickor” i skalet. Då är risken istället att den är övermogen. En sista koll som du kan göra hemma med din avokado är att se om skaftfästet går lätt att pilla bort. Sitter det hårt är den troligen inte riktigt mogen men lossar det lätt är den klar att ätas. Färgen på köttet du ser under skaftfästet ska vara ljusgrönt, inte brunt. Då är troligen avokadon övermogen.

En mogen avokado förvaras i kylskåp och håller då ca 3 dagar beroende på mognadsgrad. En omogen avokado ska alltid förvaras i rumstemperatur och mognar då på 3-5 dagar. Förvaras därefter i kylskåp.

Trops Mango

6st RTE mango

12st RTE mango

9kg mango

Babymango Irwin

Mango Osteen

är något så ovanligt som en mango som odlas i Europa, närmare bestämt Spanien! Detta gör att den kan skördas nästan mogen då den har så kort resväg till oss!

Sorten Osteen är ursprungligen från Florida och döptes efter familjen Osteen från Merritt Island, i Florida. Numera odlas den på den subtropiska andalusiska kusten, i Malaga och Granada, i Spanien.

Frukterna är ovala, långa och med en mycket tydlig lila färg, med nyanser av orange, gult och grönt. Osteen har ett tjockt skal. Fruktköttet är intensivt gult, smältande med nästan inga fibrer. Kärnan är liten, smal och lång.

Tack vare sin goda lagringsförmåga och den korta leveransvägen kan denna mango plockas nästan helt mogen och därmed genomgå en naturlig mognadsprocess som ger den en exceptionell smak, arom och saftighet. Den årliga Osteen säsongen startar normalt under vecka 36 och slutar vecka 42/43.

Hur vet man när den är mogen?

Skalet på mangon kan vara grönt, orange, rött eller skifta i flera färger. Man kan inte se på färgen om mangon är mogen utan får känna om den är litet mjuk. Mangons fruktkött är intensivt gult, mjukt och mycket saftigt. Smaken är frisk och fyllig med pikant exotisk nyans.

Dela frukten genom att skära på sidan om kärnan och ät med sked direkt ur skalhalvorna. Eller skär fruktköttet i bitar, som skalas och blandas i sallad, mosa och använd som fruktig sås eller grundstomme i drinkar och sorbeter.

Mango är mycket gott till kallt kött och till rökt fisk med grönsallad och t ex gräddfilsås.

Recept med avokado

Recept med mango