Chefco – Medjool dadlar från Jericho – världens äldsta frukt från världens äldsta stad!
Medjool dadlarna från Jericho anses vara de bästa i världen! De är något torrare med lite fastare skal än övriga Medjool-dadlar.
Konfekt för konungar
I en värld av olika dadlar är Medjool dadlar kända som den mest överlägsna och unika konfekten, tidigare exklusivt reserverad för kungligheter och deras gäster. Det som gör dem så speciella är att de endast växer på väldigt få platser i världen ( Kalifornien, Mexiko, nära Jordanfloden och några länder i Afrika) och att dom har förmågan att naturligt växa sig stora samtidigt som dom behåller sin rika smak och fantastiska sega konsistens. Många har försökt att odla Medjool dadlar på andra platser på jorden men har inte kunnat leverera den kvalitet och smak som krävs för att kallas för Medjool dadlar.
Förpackningar
Nyttigt godis
Dadlar är mycket näringsrika! De är fulla av nyttigheter, som A-vitamin, D-vitamin, B1, B2, kalcium, järn och fosfor, flour, selen, essentiella aminosyror och dessutom innehåller de mer fibrer än grovt bröd vilket kommer hålla magen i trim. De består av en stor andel kolhydrater, ungefär 60-70 %, men har en låg andel fett och proteiner.
Jericho
är en charmig palestinsk stad lokaliserad nära Jordanfloden, bara 30 km öster om den Heliga staden av Jerusalem. Jeriko är känt för att vara månens stad samt världens äldsta stad, 11000 år. Dess unika geografi med sina 258 soldagar ger det optimala klimatförhållandet som kvalificerar landet som ett av de främsta platserna på jorden för dadelpalmsodling.
Butiksmaterial
I vår webshop hittar du utskrivbara Infoskyltar samt recept i en mängd olika varianter som hjälper dig med din försäljning. Här ser du några exempel:
Visste du detta?
Dadelpalmen är känd i Mellanöstern sedan 3000 år. Frukterna hänger i stora klasar under palmens bladkrona. Dadeln är en stenfrukt som är ca 4 cm lång. Frukten har tunt, blankt, sprött skal och en avlång hård kärna. Alla dadelsorter är gula eller röda från början. Detta stadie kallas Balah. Allteftersom de mognar blir de först Rotab ( mjuka o söta ) och därefter Tamr (mörkbruna dadlar med lite segare konsistens). Medjool dadlar från Jericho säljs när de är Tamr. Fruktköttet är gulbrunt, mjukt smältande och smaken mycket söt.