ekooke

Ekologiska Bananer  – vår egen införsel!

Ekooke banan 

Bananer Ekooke


– lyckat exempel på vår egen införsel!

bananer-ekooke

Bananerna är givetvis vår största produkt inom Eko/Fairtrade och här jobbar vi med varumärket ekooké från AgroFair. Vi är återförsäljare i Sverige av dessa bananer.

Vår egen införsel av Eko/Fairtrade-bananer gör att vi kan erbjuda en hög leveranssäkerhet och en mycket konkurrenskraftig prisbild!

Flera dagar i veckan får vi in containers med dessa bananer från Ecuador eller Dominikanska Republiken. Klimatet här är mycket gynnsamt för att odla ekologiska bananer.

Ett kooperativt företag för fruktodlare

AgroFair är en producent-samägd organisation. Producenterna de arbetar med är mestadels småbrukare som förenas i kooperativ. Dessa olika kooperativ tillsammans bildar CPAF, Cooperative of AgroFair Producers, som är aktieägare i AgroFair. Resterande aktier ägs av etiska investerare.

Stöd för produktion, kvalitetssystem, certifieringar, spårbarhet och logistik, importprocesser, distribution, förpacknings-utveckling och marknadsförings-stöd samordnas och sköts av AgroFair. 

De varumärken som vi på Hebe jobbar med hos dem är oké och ekooké.


Oké är flaggskeppet inom rättvisemärkta varumärken. Det står för en produkt som är bra i vid bemärkelse: ett rättvist pris för en hållbart producerad produkt som hjälper familjer och samhällen i utvecklingsområden.
ekooke
EkoOké är även ekologiskt certifierat enligt de ekologiska EU-bestämmelser och / eller BioSuisse.
.
.
.

.

Följ bananerna från odling till oss!

Se filmen från vårt besök på Banama

Recept med bananer