Citrus när den är som bäst!

Genesis Citrus

Citrus plockade direkt från träden i soliga Valencia i Spanien uppfyller verkligen allt man kan önska – stora vackra apelsiner och clementiner som är just så där underbart fräscha, smakrika och saftiga som man förväntar sig av citrus när den är som bäst!

När det gäller citrus från Spanien så arbetar vi med några av de bästa producenterna med odlingar och packhus i områden som garanterar hög kvalitet o smakrik frukt.

Tillsammans med producenter som Sergio Siscar på anrika GENESIS kan vi erbjuda apelsiner och småcitrus av toppklass! Vårt gemensamma mål är att erbjuda marknaden citrus som inte bara är vacker att se på utan även extra smakrik, söt och god! 

genesis-odlingen-IMG_5478

Venser Group, med fyra förpackningsstationer för citrus, belägna i södra Valencia i Gandia, Xeresa och Piles, grundades av SISCAR-familjen med huvudmärket “GÉNESIS” år 1953. Idag drivs det av Sergio Siscar som är 3:e generationen. I sina produktions-anläggningar hanterar och paketerar de alla möjliga, olika citrussorter såsom satsumas, clementiner, apelsiner, grapefrukt och citroner. De använder sig av högteknologiska, elektroniska klassificeringskalibratorer, vilket gör att de kan erbjuda rätt kvalitet till konkurrenskraftiga priser i varje linje.

I sortimentet hittar du BIO / ORGANIC /EKO produkter samt konventionellt odlade produkter i en mängd olika förpackningar, allt efter kundernas önskemål. De fokuserar främst på citrus men exporterar även andra produkter som Granatäpplen, Kakis, Avokado, Stenfrukter, Meloner, Pumpor, Tomater, Sparris, Paprika, etc.

Deras logistiska avdelning säkerställer att transporten håller rätt temperatur och så kort leveranstid som möjligt. Med två chaufförer per leverans kan de i princip köra direkt från odling till oss.

PLU-stickers på frukten underlättar hanteringen i kassan!

plu-stickers-citrus

Genesis Carrybag – 3 av 4 konsumenter föredrar pappersförpackningar!

Från odling till packeri

hebe-hos-genesis-IMG_0018

Vår VD Roland med Sergio Siscar i packhuset hos Genesis

All citrus skördas för hand ute på odlingarna. Att använda maskiner skulle skada frukten för mycket. Efterhand som frukterna skördats lastas de på bilar för direkttransport till packeriet. Odlarna lämnar dagligen in sin frukt till packstationen som sorterar och packar för vidare leverans ut i världen.

Väl inne i packhuset tvättas, borstas och vaxas frukterna. Vaxet tillsätts främst för att förhindra uttorkning då fruktens naturliga vax försvinner under tvättning. Dessutom blir frukterna blankare och därmed mer tllltalande. Vaxning av frukt är inget nytt utan detta har man gjort sedan medeltiden.

När tvättningen är klar sorteras frukten först vid fyra olika tillfällen.

genesis-kontroll

All packning sker för hand där man även utför en sista kvalitetskontroll. Frukten sorteras per storlek och kvalitet för att sen packas med märkning och emballage, allt efter kundernas önskemål. Varje låda tar mellan 1-2min att packa beroende på kundens kravspecifikation.

genesis-packhus

I citrus-sortimentet hittar du bl.a…

Under citrusåret avlöser sorterna varandra. När det gäller småcitrus inleder vi alltid säsongen med Satsumas. När de tar slut är Clemenules klara att skördas. Det är denna sort vi oftast äter till jul och förknippar med clementiner, lättskalad och söt. I Januari tar sorten Clemenvillas över. Mörkt orange med mycket sötma och saftigt fruktkött. Något mer svårskalad än Clemenules.

Säsongen avslutas med den rödaktiga Nadorcott som är lättskalad och söt. Sorten är oftast kärnfri. Den sistnämnda är eftertraktad då den endast får odlas på licens av utvalda odlare.

Navelinas är den sort som inleder apelsinsäsongen och den sort som avslutar kallas Valencia Late. I denna ordning mognar sorterna: Navelinas, Salustianas, Navel, Navel Late, Lane Late, Navel Powell Summer Late, Valencia, Valencia Late.

Du kan läsa mer om alla sorterna på vår sida om Citrus.

Apelsiner Premium Jumbo PLU 4012

Apelsin-Premium-Jumbo-Lane-Late-1-2-

Apelsiner Premium medel PLU 3107

Apelsin-Navel-

Apelsiner Lyx Lane Late

Apelsin-Lyx-Lane-Late-Jumbo-9kg

Apelsiner Premium med blad

Apelsiner-Premium-med-blad-

Apelsiner 1kg nät

Apelsiner 2kg nät

Apelsin-nat-7x2kg

Apelsiner EKO 1-lag

Apelsiner EKO 3-pack

Apelsin-Eko-3-pack-flowpack-

Apelsiner EKO 500g

Blodapelsin Sanguinelli

Blodapelsin Sanguinelli nät 1kg

Blodapelsin-Sanguinelli-15x1kg-

Blodapelsin Tarocco Rosso

Satsumas Premium

Satsumas-radat-m-lock-

Satsumas

Satsumas-genesis-lada-

Satsumas Nät 10x1kg

Satsums-nat-

Clementiner Clemenrubi m blad

Clementiner Clemenrubi m blad 1kg

Clementiner-Clemenrubi-med-blad-6x1kg-Genesis-ES-IMG_3122-2

Clementiner Oronules Premium

Clementiner Oronules

Clementiner Clemenules Premium

Clementiner Tango Gold Premium

Clementiner Nadorcott

Clementiner-Premium-Nadorcott-1-2

Clementiner Gold Nugget

Clementiner-Premium-Gold-Nugget-

Clementiner Orri Premium

Clementiner-Orri-

Clementiner Marisol korg

Clementiner Tango korg

Clementiner Carrybag 900g

Clementiner EKOlogiska Clemenvilla

Clementiner EKOlogiska Hernandinas

Clementiner EKOlogiska Nadorcott 6-pack

Clementiner-eko-Nadorcott-6-pack-flowpack-

Citroner PLU 3182

Citroner-90st-

Citroner EKOlogiska 1-lag

Citroner EKOlogiska 4-pack

Citroner-eko-4-pack-

Blodgrape Star Ruby

Grape-rod-Star-Ruby-45st-

Blodgrape EKO Star Ruby 2p

clementiner-m-blad-clemenrubi-genesis-pall-IMG_3191

Säsongsförpackningar 

Apelsiner Jutesäck 1,5kg

Clementiner Jutesäck 1,5kg

Clementiner Julask 900g

Clementiner Halloweenask 900g

LOGO-GENESIS-2-med-rott

genesis-clementin-blad