Citrus när den är som bäst!
Genesis Citrus
Citrus plockade direkt från träden i soliga Valencia i Spanien uppfyller verkligen allt man kan önska – stora vackra apelsiner och clementiner som är just så där underbart fräscha, smakrika och saftiga som man förväntar sig av citrus när den är som bäst!
När det gäller citrus från Spanien så arbetar vi med några av de bästa producenterna med odlingar och packhus i områden som garanterar hög kvalitet o smakrik frukt.
Tillsammans med producenter som Sergio Siscar på anrika GENESIS kan vi erbjuda apelsiner och småcitrus av toppklass! Vårt gemensamma mål är att erbjuda marknaden citrus som inte bara är vacker att se på utan även extra smakrik, söt och god!
Venser Group, med fyra förpackningsstationer för citrus, belägna i södra Valencia i Gandia, Xeresa och Piles, grundades av SISCAR-familjen med huvudmärket “GÉNESIS” år 1953. Idag drivs det av Sergio Siscar som är 3:e generationen. I sina produktions-anläggningar hanterar och paketerar de alla möjliga, olika citrussorter såsom satsumas, clementiner, apelsiner, grapefrukt och citroner. De använder sig av högteknologiska, elektroniska klassificeringskalibratorer, vilket gör att de kan erbjuda rätt kvalitet till konkurrenskraftiga priser i varje linje.
I sortimentet hittar du BIO / ORGANIC /EKO produkter samt konventionellt odlade produkter i en mängd olika förpackningar, allt efter kundernas önskemål. De fokuserar främst på citrus men exporterar även andra produkter som Granatäpplen, Kakis, Avokado, Stenfrukter, Meloner, Pumpor, Tomater, Sparris, Paprika, etc.
Deras logistiska avdelning säkerställer att transporten håller rätt temperatur och så kort leveranstid som möjligt. Med två chaufförer per leverans kan de i princip köra direkt från odling till oss.
PLU-stickers på frukten underlättar hanteringen i kassan!
Genesis Carrybag – 3 av 4 konsumenter föredrar pappersförpackningar!
Från odling till packeri
All citrus skördas för hand ute på odlingarna. Att använda maskiner skulle skada frukten för mycket. Efterhand som frukterna skördats lastas de på bilar för direkttransport till packeriet. Odlarna lämnar dagligen in sin frukt till packstationen som sorterar och packar för vidare leverans ut i världen.
Väl inne i packhuset tvättas, borstas och vaxas frukterna. Vaxet tillsätts främst för att förhindra uttorkning då fruktens naturliga vax försvinner under tvättning. Dessutom blir frukterna blankare och därmed mer tllltalande. Vaxning av frukt är inget nytt utan detta har man gjort sedan medeltiden.
När tvättningen är klar sorteras frukten först vid fyra olika tillfällen.
All packning sker för hand där man även utför en sista kvalitetskontroll. Frukten sorteras per storlek och kvalitet för att sen packas med märkning och emballage, allt efter kundernas önskemål. Varje låda tar mellan 1-2min att packa beroende på kundens kravspecifikation.