Svill är svenskodlad, ekologisk shiitakesvamp som är inlagd och smakar som sill. Svill tillagas för hand på riktiga råvaror och helt utan tillsatser. Den är naturligt glutenfri, mjölkfri och hundra procent vegetarisk.

SMAKER

Svill Senap 150g

svill-senap-2-burkar-IMG_4885-svart-bakgrund

En favorit för många är Senapssillen. Nu finns den även som helt växtbaserad! Hällestadsvamp har gjort sin egna senapsinlagda Svill. En fyllig och härlig senapssmak tillsammans med Shiitaken. Här är din nya favorit!

Ingredienser: Shiitake, ättika, vatten, salt, farinsocker, vitvinsvinäger, rapsolja, SENAP, dill

Kylvara: förvaras vid högst +8 grader.
Hållbarhet 6 månader.
Öppnad burk smakar bäst inom 14 dagar

Näringsvärde per 100g:
Energi 506 Kj/121 kcal. Fett: 4,5 g varav mättat fett 0,3g, enkelomättat fett 2,7 g, fleromättat fett 1,3 g. Kolhydrater; 17 g varav sockerarter 12,7 g. Protein; 2,7 g. Salt 2,9 g

Svill Färska örter & lök 180g

svill-orter-lok-2-burkar-IMG_4878-svart-bakgrund

Med inspiration från den klassiska Branteviks sillen, har Hällestadsvamp gjort en variant i samspel med sin egen shiitakesvamp som ligger i grund för denna inläggning. En ny klassiker är född och dessutom helt växtbaserad!

Ingredienser: Shiitake, ättika, vatten, salt, socker citronpeppar, vitpeppar, kryddpeppar, rödlök, gul lök, dill

Kylvara: förvaras vid högst +8 grader.
Hållbarhet 6 månader.
Öppnad burk smakar bäst inom 14 dagar

Näringsvärde per 100g:
Energi: 328kJ/78 kcal. Fett: 0,6g varav mättat, 0 g. Kolhydrater: 16 g varav sockerarter: 12,2 g. Protein: 2 g. Salt: 3,5g

Om Hällestad

Hällestad drivs av två familjer med tretton mil mellan sig. I skånska Hällestad började Hans och Kristina Persson odla champinjoner i kompost från grannarnas hästgödsel och 2011 klev sönerna Mathias och David in i företaget. I småländska Hallaryd tog 1999 Eva och Tobbe Lund med sina fem barn över en champinjonodling. Idag jobbar, förutom föräldrarna, även sonen Niklas och döttrarna Emma, Ida och Maria på gården.

Hällestad är idag Sveriges ledande svampföretag och det enda svampföretaget som är 100 % ekologiskt.

”Att efterfrågan på ekologiskt växer vet vi. I framtiden kommer det inte räcka – då vill vi ha mat som är både svensk och ekologisk, så det känns skönt att vi redan är där” /Mathias Persson, VD på Hällestad.

”Trots att vi växer är familjekänslan viktig. Vi är ett gäng arbetsmaskiner som jobbar med och för varandra, helt utan prestige” /Niklas Lundh, VD på samarbetspartnern Solbacka Champinjoner AB