header-native

Ätmogen Avokado & mango

Native ätmogen avokado & mango är inte billigast på marknaden. Däremot är den bäst på marknaden! Vi är övertygade om att det är detta som är viktigast för konsumenten, för vad kostar egentligen en omogen eller dålig avokado fredag kväll när du ska göra Guacamole? Eller en stenhård, sur mango när du ska bjuda på läcker dessert? Native står för 100% kvalité på sina produkter och nedan kan du läsa varför.

infografia-01-beskuren

Ätmogen Avokado

Målet är att alltid kunna erbjuda perfekt ätmogen avokado av högsta kvalité. För att lyckas med detta har Montosa utvecklat sin egna fysiologiska mognadsindikator (APM – avocado physiological maturity). Denna unika formel ger dem detaljerad information om invärtes tillstånd och mognad i varje avokado, vilket optimerar hållbarheten till slutkund.

Deras ”Ripening Masters” utför omfattande övervakning, vilket garanterar högsta kvalitet och färskhet av avokadon och högsta livsmedelssäkerhet till kunden.

montosa-redo-att-ata-vet-hur

Avancerad teknologi

Montosas lokaler är internationellt erkända tack vare genomförandet av flera processer som är unika för branschen.

Mognad: Koncentrationen av etylengas mäts i realtid och en grundlig temperaturkontroll görs för att uppnå korrekt och enhetlig mognad.

NIRS (Near-infrared spectroscopy): Genom ett avancerat spektrofotometri-system kan man, förutom att garantera vikt och sortera avokadon efter mognadsnivå, säkerställa kvalitén invändigt.

Tillämpningen av den senaste tekniken ger dem möjlighet att dra full nytta av sina specialiserade tillverknings- och produktionslinjer.

NIRS är en spektroskopisk metod som använder den närliggande infraröda regionen i det elektromagnetiska spektrat (från 780 nm till 2500 nm). Typiska tillämpningar inkluderar medicinsk och fysiologisk diagnostik och forskning inklusive blodsocker , pulsokximetri , funktionell neuroimaging , idrottsmedicin, elitidräning, ergonomi , rehabilitering , neonatalforskning , hjärndatorgränssnitt , urologi (urinblåsning) och neurologi(neurovaskulär koppling). Det finns också applikationer inom andra områden som läkemedel , livsmedel och agrokemisk kvalitetskontroll, atmosfärskemi , förbränningsforskning och astronomi. Nära infraröd spektroskopi inom jordbruket används för att bestämma kvaliteten på foder, korn och spannmålsprodukter, oljeväxter, kaffe, te, kryddor, frukt, grönsaker, sockerrör, drycker, fetter och oljor, mejeriprodukter, ägg, kött, och andra jordbruksprodukter. Det används ofta för att kvantifiera sammansättningen av jordbruksprodukter eftersom den uppfyller kriterierna för att vara exakta, tillförlitliga, snabba, icke-destruktiva och billiga. Källa: Wikipedia.

montosa-redo-att-ata-high-tech

Lösvikt med stickers (finns i flera storlekar):

2-pack i snygg förpackning:

Ätmogen mango

Under höstmånaderna får vi den spanska mangon Osteen från Native. Tack vare den korta transporten från Spanien till Sverige kan Osteen skördas ätmogen.

Den här delikata frukten har ett tjockt, mörkt rödlila skal med lite pudrad yta. Fruktköttet är mjukt och fiberfritt och har en mycket söt smak med en lätt syrlig nyans.

Företaget bakom märket Native

LOGO-MONTOSA_

År 1982 tar José Luis Montosa de första stegen mot att förverkliga pojkdrömmen om att få sina produkter raka vägen till toppen. Detta var början på ett ledande företag: Montosa.

Montosa är idag en europeisk ledare i odling, mognad och distribution av ätmogen avokado och mango. Genom att de tar kontroll över hela produktionsprocessen kan de leverera sina produkter till oss året runt.

Företaget ligger i Axarquia-Costa del Sol i Malaga. Detta område, med sitt subtropiska klimat, är perfekt för produktion av avokado och mango.

Från det ögonblick det grundades 1982 fram till i dag, har Montosa alltid varit belägen i en naturlig miljö som upptar 76.000 m² och delas in i tre viktiga arbetsområden: färska områden, processområden och kontor, som är den plats där de ansluter sina produkter med resten av världen.

Recept med avokado

Recept med mango