Louis Favel – franska vit- och gulköttiga stenfrukter med anor!

louis-favel-franska-stenfrukter-bloggNu är säsongen igång för dessa ljuvliga franska stenfrukter!

Louis Favel, en liten, genuin producent från Donzère i södra Frankrike, odlar vit- och gulköttiga persikor, nektariner och aprikoser av högsta kvalité. Smakmässigt liknar dessa törstsläckare inga andra på marknaden!

Odlingen av stenfrukter har gått i arv och det är nu tredje generationen Favels som är verksamma i familjeföretaget.

Marc Favel har idag hand om den löpande produktionen medans brodern Laurent ansvarar för packeriet och försäljningen. Med i firman hittar du även mamma Michèle och pappa Louis som med sin ovärderliga kunskap och långa erfarenhet naturligtvis är till stor hjälp för sönerna.Louis-Favel-familjen

På denna pittoreska odling finns, förutom de ljuvliga rosakindade aprikoserna, både gul- och vitköttiga persikor och nektariner. De vitköttiga påminner om en söt galiamelon i smaken medan de gulköttiga har en lite mer syrlig smak. När persikorna är riktigt mogna blir fruktköttet alldeles rödstrimmigt. De gula blir orangeröda och de vita rosaröda. Ljuvliga!! Sortimentet  är stort och varje säsong kommer det dessutom en hel del nya sorter. Du kan läsa om alla sorterna på vår sida om Louis Favel!

Prova gärna alla sorterna och se vilken som är din favorit!

louis-favel-stenfrukter-lador-2015

louis-favel-franska-stenfrukter-pajer