Svensk-Farskpotatis

Årets första frilandsodlade svenska potatis är skördad!

potatis-farsk-se-5kg-friland-2014

Efterlängtade primörer

Årets första svenska frilandsodlade färskpotatis har nu tagits upp ur jorden! Dessa första efterlängtade primörer kommer från Bjärehalvön. Det är odlaren Arnold Ebbesson som tagit fram dessa. De skördades kl 11.00 på tisdagen och den 40kg stora skörden gick på auktion. Efter budgivning stannade priset på 2 000 kronor. Potatisen sattes den 14 mars och i år har det tagit knappt 2 månader för potatisen att bli klar, det kalla vädret i april till trots. Källa Svensk Potatis.

Den växthusodlade färskpotatisen har vi haft i ca en månad nu men den frilandsodlade kräver lite mer värme för att växa på. Nu har den fått detta och vi kan åter börja njuta av svensk nypotatis.

Färskpotatis och matjessill på pinne

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Matjessill på pinne är en höjdare till midsommar eller på en vårbuffé. Receptet är beräknat för buffé.
Ingredienser
Portioner: port
Instruktioner
  1. Koka potatisen. Halvera potatisarna. Lägg ut dem på ett fat. Skär matjessillfiléer i bitar. Lägg en sillbit på varje skiva potatis.
  2. Fördela crème fraiche, finhackad rödlök och/eller skuren gräslök över sillbitarna. Krydda med svartpeppar.
  3. Stick ner en pinne i varje sill och servera.