Kladdkakans Dag 7 november

Kladdkakans Dag 7 november

Kladdkakans dag infaller sedan 2008 den 7 november. En kladdkaka är traditionellt en mjuk kaka med chokladsmak och kladdig konsistens som äts med vispad grädde och färska bär men nuförtiden finns det mängder med variationer att prova på. Den viktigaste skillnaden mellan en vanlig mjuk kaka och kladdkaka är att man inte använder bakpulver och frånvaron av luftbubblor som annars bildas med bakpulver gör att kakan blir kladdig. Brukar du inte lyckas med kladdkakan eller har ont om tid?  Boosta en fryst kladdkaka med färska bär och citronmeliss- eller myntablad och du får genast en lyxigare variant att fira med. Att lägga bär och vispgrädde på en färdig kladdkaka och dekorera med lite färsk mynta eller citronmeliss tar bara några minuter och blir himmelskt gott och lyxigt!