Emmys clementinkladdkaka
Ingredienser
Kladdkaka
- 300g smör
- 6dl strösocker
- 4st ägg
- 2tsk vaniljsocker
- 1/2 krm salt
- 3dl vetemjöl
- 2st clementin (er)
- 1dl kakao
Chokladkräm
- 100g smör
- 1/2 dl kakao
- 1 1/4dl florsocker
- 1tsk vaniljsocker
- 1msk mjölk
Garnering
- 8st clementin (er)
- 1/2dl strösocker
- mörk choklad
- mynta
Portioner: personer
Instruktioner
Kladdkaka
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smöret. Tillsätt socker, ägg, vaniljsocker och salt och blanda noga. Rör sist i vetemjölet. Finriv skalet av 2 clementiner och pressa ut 2 msk clementinsaft. Tillsätt i smeten och blanda runt. Häll smeten i en form med löstagbar kant och grädda i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.
Chokladkräm
- Skär smöret i bitar och mixa det mjukt och krämigt ihop med kakaon i en matberedare. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och mjölk och mixa till en fluffig kräm. Bred krämen på kladdkakan när den svalnat.
Garnering
- Koka saften av 2 clementiner med sockret tills den tjocknat lite.
- Skölj resten av clementinerna noga. Skär clementinerna i tunna skivor (med skalet på). Lägg dem i sirapen och blanda runt. Dekorera kladdkakan med clementinskivorna. Toppa gärna med mynta och riven mörk choklad. Servera med vispad grädde!