Emmys clementinkladdkaka

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Kladdkaka
Chokladkräm
Portioner: personer
Instruktioner
Kladdkaka
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret. Tillsätt socker, ägg, vaniljsocker och salt och blanda noga. Rör sist i vetemjölet. Finriv skalet av 2 clementiner och pressa ut 2 msk clementinsaft. Tillsätt i smeten och blanda runt. Häll smeten i en form med löstagbar kant och grädda i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.
Chokladkräm
  1. Skär smöret i bitar och mixa det mjukt och krämigt ihop med kakaon i en matberedare. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och mjölk och mixa till en fluffig kräm. Bred krämen på kladdkakan när den svalnat.
Garnering
  1. Koka saften av 2 clementiner med sockret tills den tjocknat lite.
  2. Skölj resten av clementinerna noga. Skär clementinerna i tunna skivor (med skalet på). Lägg dem i sirapen och blanda runt. Dekorera kladdkakan med clementinskivorna. Toppa gärna med mynta och riven mörk choklad. Servera med vispad grädde!

Emmys-clementinkladdkaka-bred