Citronkladdkaka
Ingredienser
- 2st citron (er)skalet och saften
- 200g smör
- 3st ägg
- 4,5dl strösocker
- 2tsk vaniljsocker
- 3dl vetemjöl
Garnering
- 1st citron (er)
- 0,5dl vatten
- 1dl strösocker
- vaniljsocker
- citronmeliss
Portioner: portioner
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Rör ihop ägg och socker. Tvätta citronerna och riv skalet fint. Pressa ut saften och tillsätt skal och saft till äggblandningen. Rör ihop mjöl och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Rör sist ner det smälta smöret. Häll smeten i en form med löstagbar kant. Grädda i ugnen ca 25-30 minuter.
Garnering
- Skölj och skär citronen i tunna skivor (med skalet på). Koka dem i vatten och socker några minuter. Ta upp och låt svalna. Dekorera kakan med skivorna och citronmeliss. Pudra lite vaniljsocker över.