Annas Äppelpajkladdkaka
Ingredienser
Äppelkladdkaka
- 175g smör
- 3st ägg
- 2 3/4 dl vetemjöl
- 2 1/2 dl strösocker
- 2tsk vaniljsocker
- 2st äpple (n)
Smuldeg
- 100g smör
- 2dl vetemjöl
- 1dl havregryn
- 1dl strösocker
- 2msk ljus sirap
Fyllning
- 5-6st äpple (n)Gärna svenska
- 1msk kanel
- 1tsk kardemumma
Portioner: personer
Instruktioner
Äppelkladdkaka
- Sätt ugnen på 190°C.
- Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
- Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet.
- Skala och riv äpplena. Rör ner i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad form.
Smulpaj
- Blanda alla ingredienser utan sirapen till en smulig deg.
Äppelpajkladdkaka
- Skala och skiva äpplena i tunna klyftor. Lägg dem på äppelkladdkakan. Pudra äppeltäcket med kanel och kardemumma.
- Smula över pajdegen. Ringa över den ljusa sirapen. Grädda mitt i ingen i cirka 25-30 minuter. Servera gärna med vaniljsås.