Annas Äppelpajkladdkaka

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Äppelkladdkaka
Smuldeg
Fyllning
Portioner: personer
Instruktioner
Äppelkladdkaka
  1. Sätt ugnen på 190°C.
  2. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
  3. Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet.
  4. Skala och riv äpplena. Rör ner i smeten.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form.
Smulpaj
  1. Blanda alla ingredienser utan sirapen till en smulig deg.
Äppelpajkladdkaka
  1. Skala och skiva äpplena i tunna klyftor. Lägg dem på äppelkladdkakan. Pudra äppeltäcket med kanel och kardemumma.
  2. Smula över pajdegen. Ringa över den ljusa sirapen. Grädda mitt i ingen i cirka 25-30 minuter. Servera gärna med vaniljsås.

applepajkladdkaka-bred2