Pumpakladdkaka med karamelliserade pumpakärnor

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Pumpakladdkaka
Chokladkräm
Karamelliserade pumpakärnor
Portioner: port.
Instruktioner
Pumpakladdkaka
  1. Sätt ugnen på 175 C.
  2. Smält smöret, ta det från värmen och rör ner den vita chokladen bruten i bitar.
  3. Rör ner muscovadosocker, mjöl och salt. Rör ner ett ägg i taget, och sedan kardemumma, kanel och ingefära.
  4. Dela pumpan och gröp ur kärnorna. Tvätta dem och ställ åt sidan att torka. Skala pumpan med en potatisskalare och råriv den på grova sidan rivjärnet. Rör ner i kastrullen, och rör till en jämn smet.
  5. Kläm fast ett bakplåtspapper i en rund springform, ca 22-24 cm i diameter, och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 18 min. Låt svalna helt.
Karamelliserade pumpakärnor
  1. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna några minuter tills de mjuknat något. Rör hela tiden, för de bränns lätt. Häll över kärnorna på ett fat.
  2. Blanda råsocker, flingsalt och vatten i stekpannan. Låt det koka upp och bli skummigt, det tar ca 1-2 minuter, och rör sedan ner pumpakärnorna. Blanda snabbt runt, de stelnar fort, och häll sedan över dem på ett bakplåtspapper och försök platta till dem lite.
Chokladkräm
  1. Värm grädden i en kastrull och rör ner chokladen. Ta av från värmen och rör tills chokladen smält. Rör i smöret.
  2. Bre krämen på kakan. Grovhacka de stelnade pumpakärnorna och strö dem över chokladkrämen. Servera med vispad grädde.