Räktacos med avokado- och mangosalsa
Ingredienser
Grillade räkor
- 500g räkorskalade, stora eller vannamei
- 0,5tsk kummin
- 0,5tsk paprikapulver rökt
- 0,5st chipotle(torkad rökt jalapeno), finhackad
- 1klyfta vitlök (ar)finhackad
- flingsaltefter smak
Avokado- och mangosalsa
- 1st mango-mogen, tärnad
- 3st avokadomogen, tärnad
- 0,5st röd lökfinhackad
- 0,5krk korianderklippt
- 1st chilifrukt (er)finhackad
- 1st limejuicen av
- 1msk rödvinsvinäger
- saltefter smak
Tacos
- 12blad romansallad eller cosmopolitan sallat
- 2st paprika (or)strimlade (julienne)
- 1msk Olivolja
- saltefter smak
Portioner: st
Instruktioner
Grillade räkor
- Blanda räkorna med kryddorna och grilla ett par minuter på varje sida i en grill- eller stekpanna tills de känns klara. Lägg i en skål.
Avokado- och mangosalsa
- Blanda alla ingredienserna försiktigt i en skål. Smaka av med salt.
Tacos
- Blanda paprikan med olivolja och salt och stek/grilla 4-5 min. Blanda med räkorna.
- Fyll varje salladsblad först med räk- och paprikablandningen och toppa med avokado- och mangosalsan. Ät direkt!