Potatiskorgar med ärtskott, rödkålssallad och avokadoägg
Ingredienser
Potatiskorgar
- 600g potatis (ar)fast sort
- 3msk majsstärkelse
- 1,5tsk salt
- rapsoljatill fritering
- 2st silarmedel och liten
Dressing
- 1klyfta vitlök (ar)pressad
- 1tsk dijonsenap
- 1tsk honung
- 1msk balsamvinäger
- 2msk Olivolja
- saltefter tycke och smak
Rödkålssallad med avokado
- 200g rödkåleller röd spetskål, strimlad tunt
- 2st rädisortunt skivade eller strimlade
- 1st sallatslöktunt skivad
- 2msk bladpersiljahackad
- saltefter tycke och smak
Portioner: st
Instruktioner
Potatiskorgar
- Skala och finstrimla eller riv potatisen grovt. Krama ur vattnet med händerna. Blanda med mjöl och krydda med salt.
- Lägg i silarna och stek tills potatisen är gyllene och krispiga, det kan ta mellan 5-10 minuter. När korgen är nästan redo att tas bort från olja, ta försiktigt bort den övre silen, använd en knivspets om någon potatis fastnar i silen, var försiktig så det inte går sönder. Ta ut potatiskorgen ur silen och låt rinna av på hushållspapper.
Rödkålssallad med avokado
- Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt. Lägg alla ingredienserna till salladen i en skål och blanda ihop med dressingen.
Vid servering