Potatiskorgar med ärtskott, rödkålssallad och avokadoägg

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Potatiskorgar
Dressing
Rödkålssallad med avokado
Vid servering
Portioner: st
Instruktioner
Potatiskorgar
 1. Skala och finstrimla eller riv potatisen grovt. Krama ur vattnet med händerna. Blanda med mjöl och krydda med salt.
 2. Värm upp oljan till friteringen ( ca 170°C). Doppa den större silen i oljan, placera över kastrullen och tillsätt potatisen jämnt runt sidorna och basen på silen för att skapa en korg/fågelbo. Doppa den mindre silen i olja och lägg den ovanpå.
 3. Lägg i silarna och stek tills potatisen är gyllene och krispiga, det kan ta mellan 5-10 minuter. När korgen är nästan redo att tas bort från olja, ta försiktigt bort den övre silen, använd en knivspets om någon potatis fastnar i silen, var försiktig så det inte går sönder. Ta ut potatiskorgen ur silen och låt rinna av på hushållspapper.
Rödkålssallad med avokado
 1. Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt. Lägg alla ingredienserna till salladen i en skål och blanda ihop med dressingen.
Vid servering
 1. Halvera avokadon och ta ut små runda kulor med ett kuljärn eller en sked. Lägg i en skål och droppa över lite lime så de inte mörknar.
 2. Lägg upp ärtskott på ett fat och ställ potatiskorgarna ovanpå. Fördela rödkålssalladen i potatiskorgarna och toppa med avokadoägg. Dekorera korgarna med ärtskott.