Portabelloburgare med picklad rödlök
Ingredienser
Portabelloburgare
- 4st Portabellohattar
- 3msk olja
- 3msk balsamvinäger
- 1msk sojasås
- 1klyfta vitlök (ar)pressad
- 2msk basilikafärsk, hackad
- 1msk oreganofärsk, hackad
- 0,5tsk svartpepparnymald
Picklad rödlök
- 1st röd lök
- 1dl socker
- 0,5dl ättikssprit 12%
- 1,5dl vatten
Tillbehör t.ex.
- avokadoskivad
- ananasfärsk, skivad, gärna grillad
- tomat (er)
- sallad
- hamburgerdressingvalfri
Portioner: port.
Instruktioner
Picklad rödlök
- Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna något.
- Skala och skiva löken tunt och lägg i en glasburk. Häll på den ljumna lagen och låt stå tills den kallnat. Löken är sedan klar att serveras men håller ytterligare 1-2 veckor i kyl.
Portabelloburgare
- Blanda olja, balsamvinäger, sojasås vitlök, basilika, oregano och peppar i en skål. Pensla svamparna ordentligt med marinaden och låt dra ca 10 min.
- Lägg svamparna på grillen eller på en plåt i ugnen (225 grader) och stek i ca 10 min.
- Fyll dem med valfria tillbehör!