Grillade ”smoky” fiskspett med kiwisås
Ingredienser
- 2port. vit fiski kuber, t.ex. torsk, kolja
Rökig marinad
- 1st chipotletorkad, rökt jalapeno
- 0,5st jalapeno
- 2msk persilja
- 1klyfta vitlök (ar)
- 0,5dl olja
- 2klyftor citron (er)saften av
- 1tsk honung
- salt o svartpeppar
Kiwisås
- 2st kiwiskalade
- 2st schalottenlök (ar)
- 2klyftor citron (er)saften av
- 1msk honung
- 0,5dl rapsolja
- salt o svartpeppar
Servering
- riskokt
- sallad
- apelsin (er)
- avokado
Portioner: port.
Instruktioner
- Kör ingredienserna till marinaden i en mixer. Lägg fiskkuberna i marinaden och låt dra en stund.
- Kör alla ingredienserna till kiwisåsen i en mixer. Smaka av med salt och peppar och häll upp i en skål.
- Trä fiskkuberna på grillspett och lägg dem på grillen i några minuter tills de känns klara. Vänd försiktigt på dem under tiden du grillar dem.
- Servera direkt med kiwisåsen, ris och en god grönsallad.