Färgsprakande Rödbetstortillas med härlig fyllning

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Rödbetstortillas
Äggröra
Picklad lök
Tillbehör
Portioner: st
Instruktioner
Rödbetstortillas
 1. Skala rödbetorna o dela i kvartar. Koka tills mjuka, ca 30-40 min. Häll av vattnet i en skål och lägg betorna i en mixer. Kör dem till en slät puré.
 2. Sikta samman mjöl, bakpulver och salt. Blanda ner rödbetspuré, olja och vatten. Rör tills en smidig deg bildats. Täck över noga och låt stå svalt 1/2 timme.
 3. Dela degen i 10 bitar (för 10 st) av en pingpongbolls storlek. Kavla varje degboll i lite mjöl tills den är 2-3 mm tjock.
 4. Stek på medelvärme 1-2 minuter på varje sida. Lägg upp på ett fat och täck med en handduk medan du steker de övriga. Upprepa.
Äggröra
 1. Vispa ihop äggen med grädde, salt och svartpeppar. Smält smör i en stekpanna på medelvärme och häll i äggröran. Dra med en stekspade fram och tillbaka tills röran har stannat. Häll genast upp i en skål så det inte eftersteker i den varma pannan.
Picklad lök
 1. Skiva rödlöken tunt och lägg i en glasburk. Blanda ihop alla ingredienserna till lagen och häll över löken. Ställ i kylen i ca en timme ( kan förvaras i upp till 3 dygn i kylen).
Tillbehör
 1. Blanda ihop skivad avokado, gurka och tomater försiktigt och krydda med salt, peppar och limejuice. Fyll tortillabröden med äggröra, grönsaker och fetaost. Toppa med lite picklad lök och strö över koriander. Servera med chilisås och limeklyftor.

rodbetstortillas-bred