Färgsprakande Rödbetstortillas med härlig fyllning
Ingredienser
Äggröra
- 6st ägg
- 2msk grädde
- salt o svartpeppar
- smörtill stekning
Picklad lök
- 1st rödlök (ar)
- 1,5dl ljummet vatten
- 1,5dl risvinäger
- 1,5dl socker
- 1tsk salt
- 5st kardemummakärnor
Tillbehör
- fetaostsmulad
- avokado
- tomat (er)Cocktail-, gärna i olika färger
- gurka (or)
- limei klyftor
- korianderfärsk
- chilisås
Portioner: st
Instruktioner
Rödbetstortillas
- Skala rödbetorna o dela i kvartar. Koka tills mjuka, ca 30-40 min. Häll av vattnet i en skål och lägg betorna i en mixer. Kör dem till en slät puré.
- Sikta samman mjöl, bakpulver och salt. Blanda ner rödbetspuré, olja och vatten. Rör tills en smidig deg bildats. Täck över noga och låt stå svalt 1/2 timme.
Äggröra
- Vispa ihop äggen med grädde, salt och svartpeppar. Smält smör i en stekpanna på medelvärme och häll i äggröran. Dra med en stekspade fram och tillbaka tills röran har stannat. Häll genast upp i en skål så det inte eftersteker i den varma pannan.
Picklad lök
- Skiva rödlöken tunt och lägg i en glasburk. Blanda ihop alla ingredienserna till lagen och häll över löken. Ställ i kylen i ca en timme ( kan förvaras i upp till 3 dygn i kylen).
Tillbehör
- Blanda ihop skivad avokado, gurka och tomater försiktigt och krydda med salt, peppar och limejuice. Fyll tortillabröden med äggröra, grönsaker och fetaost. Toppa med lite picklad lök och strö över koriander. Servera med chilisås och limeklyftor.