Avokadoburgare med morotsbacon

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Picklad lök
Morotsbacon
Srirachamajonnäs
Avokadoburgare
Portioner: st
Instruktioner
Picklad lök
  1. Skiva rödlöken tunt och lägg i en glasburk. Blanda ihop alla ingredienserna till lagen och koka upp, låt svalna något. Häll på den ljumna lagen. Ställ i kylen i medans du gör morotsbaconen (kan sen förvaras i ca 1 vecka i kylen om du inte använder allt).
Morotsbacon
  1. Kör olivolja, chipotle och rökt paprikapulver i mixer. Smaka av med salt. Pensla mixen på tunna skivor av morot.
  2. Lägg ut på bakpappersklädd plåt. Rosta ca 15 min i ugnen i 225 grader tills morötterna fått lite färg och blivit knapriga.
Avokadoburgare
  1. Halvera avokadon och ta ur kärnan. Dra av skalet. Gnid en limeklyfta över varje avokado så de inte mörknar.
  2. Bre lite Srirachamajonnäs på den undre halvan. Lägg på salladsblad, rödlök och morotsbacon.
  3. Smält osten snabbt i micron och lägg över morötterna. Toppa med mer rödlök och späda skott. Lägg den andra halvan överst och strö över rostade sesamfrön.