Avokadoburgare med morotsbacon
Ingredienser
Picklad lök
- 1st röd lök
- 1dl vatten
- 2msk ättika 12%
- 0,5dl socker
- salt
Morotsbacon
- 1st moröttertunt skivade eller hyvlade
- 0,5st chipotletorkad, rökt jalapeno
- 1dl Olivolja
- 1tsk paprikapulver rökt
- saltefter tycke o smak
Srirachamajonnäs
- 0,5-1msk srirachasås
- 3msk majonnäs
Avokadoburgare
- 2st avokado
- 2klyftor lime
- 2skivor cheddarost
- sallatsbladvalfri sort
- rädisskott
- ärtskott
- sesamfrönrostade i torr panna
Portioner: st
Instruktioner
Picklad lök
- Skiva rödlöken tunt och lägg i en glasburk. Blanda ihop alla ingredienserna till lagen och koka upp, låt svalna något. Häll på den ljumna lagen. Ställ i kylen i medans du gör morotsbaconen (kan sen förvaras i ca 1 vecka i kylen om du inte använder allt).
Morotsbacon
- Kör olivolja, chipotle och rökt paprikapulver i mixer. Smaka av med salt. Pensla mixen på tunna skivor av morot.
- Lägg ut på bakpappersklädd plåt. Rosta ca 15 min i ugnen i 225 grader tills morötterna fått lite färg och blivit knapriga.
Avokadoburgare
- Halvera avokadon och ta ur kärnan. Dra av skalet. Gnid en limeklyfta över varje avokado så de inte mörknar.
- Bre lite Srirachamajonnäs på den undre halvan. Lägg på salladsblad, rödlök och morotsbacon.
- Smält osten snabbt i micron och lägg över morötterna. Toppa med mer rödlök och späda skott. Lägg den andra halvan överst och strö över rostade sesamfrön.