Avokado- och limecheesecake

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Egentligen skulle denna kaka kanske bara heta Avokado- o limekaka för det är ju ingen ost i kakan. Avokadons krämighet ersätter nämligen färskosten som vi brukar ha i en cheesecake. Den stora mängden limejuice gör att avokadon behåller sin härliga, gröna färg till dagen efter utan problem, troligen ytterligare någon dag men då är kakan sannolikt uppäten…Med mindre lime i kan dock avokadon missfärgas o bli lite brun på ytan, så frestas inte att minska på det. Honungen ger tillräcklig sötma för den mängden lime. Kokosoljan blir fast när den kallnar vilket gör att den lösa smeten stelnar på kyl. Botten sötar vi med dadlar och får sin crunch av nötter. Fantastiskt god kaka med ett nyttigare fett och naturligare sötning. På köpet får du den läckra färgen!
Ingredienser
Botten
Fyllning
Vid servering
Portioner: bit
Instruktioner
Botten
 1. Värm ugnen till 150 ° C (varmluft).
 2. Rosta nötter och kokos på en klädd bakplåt i ugnen i 7–8 minuter, tills de är gyllene.
 3. Lägg nötterna och kokosen i en mixer och tillsätt resten av ingredienserna till botten. Blanda tills blandningen är smulig men ändå håller ihop när du nyper till den. Den ska inte bli helt slät. Tryck ut den ordentligt i botten av en bakform med avtagbara kanter (vi använde en med diameter 20 cm). Ställ i kyl medans du gör fyllningen.
Fyllning
 1. Lägg alla ingredienser till fyllningen i en matberedare och blanda tills blandningen är helt slät och silkeslen.
 2. Tag ut botten från kyl och fördela fyllningen ovanpå. Täck formen med folie eller en tallrik och ställ tillbaka i kylen i några timmar eller låt stå över natten för att stelna. Den stora mängden limejuice gör att avokadon inte mörknar.
 3. Vid servering så kör du en kniv runt formens inre kant och avlägsnar sen den avtagbara kanten. Lägg upp på ett fat, dekorera med limeskivor.
 4. Kan förvaras på kyl där den håller sig grön o fräsch ytterligare några dagar.