Raw food blåbärskaka
Ingredienser
Botten
- 150g dadlarmedjool, urkärnade
- 3dl pecannöttereller valfri nöt
- 3msk kokosoljasmält
- 1nypa havssalt
Fyllning
- 5dl cashewnötterblötlagda i minst 30 min.
- 1st banan (er)mogen
- 2msk kokosoljasmält
- 5msk lönnsirapeller honung
- 0,5dl mandelmjölk
- 1tsk vaniljextrakt
- 250g blåbär
- 1handfull timjanfärsk
Portioner: st
Instruktioner
Botten
- Klä en liten bakform med bakplåtspapper. Kör ingredienserna till botten i en mixer tills du får en formbar deg. Platta ut den i formen och tryck till ordentligt.
Fyllning
- Kör alla ingredienserna, utom blåbären och timjan, i en mixer till en slät massa. Häll ca 1/3 av massan på kakbottnen och släta ut. Tillsätt blåbär och timjan till resterande massa och mixa allt. Skeda fyllningen överst i kakan och släta försiktigt ut så du inte blandar lagren.
- Toppa med blåbär och ställ i frysen i 2-3 timmar eller tills kakan är fast. Skär lagom stora bitar och toppa med färsk timjan vid servering.