Pumpa- och dadelsallad med ädelost
Ingredienser
- 3,6dl mathavreeller matvete
- 3dl vatten
- 1st vitlöksklyfta (or)
- 500g pumpa (or)t.ex. butternut
- 0,5tsk kanel
- 3-4 msk Olivolja
- 6st dadlar
- 1pkt ruccola
- 1dl bladpersilja, hackad
- 0,5st citron (er), saften
- 100g ädelost
- 4msk valnötter
- salt
- svartpeppar
Portioner: personer
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Dela pumpan i mindre bitar. Lägg på en plåt och krydda med kanel, salt, peppar och ringla över olivolja. Rosta i ugn ca 20 minuter eller tills pumpan är mjuk.
- Koka mathavre med vitlöksklyftan. Mosa sedan klyftan och blanda med mathavren.
- Dela dadlarna i mindre bitar. Stek dem i en stekpanna med olivolja i 1-2 minuter. Strö över lite salt.
- Blanda mathavre, pumpa, ruccola och persilja och lägg på en tallrik. Tillsätt citronsaften och blanda runt. Krydda med salt och svartpeppar. Toppa med dadlar, ädelost och valnötter. Ringla över olivolja. Servera.