Pumpa- och dadelsallad med ädelost

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Receptet är beräknat till 4 personer som huvudrätt men vill man ha den som tillbehör räcker de till fler.
Ingredienser
Portioner: personer
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela pumpan i mindre bitar. Lägg på en plåt och krydda med kanel, salt, peppar och ringla över olivolja. Rosta i ugn ca 20 minuter eller tills pumpan är mjuk.
  3. Koka mathavre med vitlöksklyftan. Mosa sedan klyftan och blanda med mathavren.
  4. Dela dadlarna i mindre bitar. Stek dem i en stekpanna med olivolja i 1-2 minuter. Strö över lite salt.
  5. Blanda mathavre, pumpa, ruccola och persilja och lägg på en tallrik. Tillsätt citronsaften och blanda runt. Krydda med salt och svartpeppar. Toppa med dadlar, ädelost och valnötter. Ringla över olivolja. Servera.

pumpa-o-dadelsallad-med-adelost-IMG_3939-bred