Persisk citrussallad med dadlar, fikon, granatäpple & mynta
Ingredienser
- 10st apelsin (er)
- 3tsk kanelmalen
- 3msk myntahackad
- 15st dadlarstrimlade
Garnering
- 0,5krk myntabladen
- 1st granatäpple (n)kärnorna
- 3st fikonfärska i klyftor
- 20st physalis
Portioner: vid buffé
Instruktioner
- Skala apelsinerna med en vass kniv så att även det vita innanför skalet avlägsnas. Skär dem i fina skivor.
- Blanda ihop dressingen.
- Smält smör och honung i en stekpanna och rosta nötterna lätt tills de blir lite ”karamelliserade”.
- Lägg apelsinskivorna på ett vackert serveringsfat och häll över dressningen. Strö över kanel och finhackad mynta. Sprid de strimlade dadlarna över.
- Garnera med granatäpplekärnor, fikonklyftor och physalis (tag bort bladen).
- Strö över de karamelliserade nötterna strax innan serveringen.